Zonne-energie

Zonnepanelen installateur Nieuwegein

 

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit kleine, vaak platte, lagen fotovoltaïsch materiaal. Overdag spoelt het zonlicht vrijelijk van deze fotovoltaïsche cellen en deze verzamelen zich tot een rooster. Een set batterijen, meestal zure en alkalische, zorgt voor de opslag van de door het fotovoltaïsche proces opgewekte energie.

Maar waarom zonne-energie gebruiken? Nou, er zijn veel verschillende voordelen aan zonne-energie. Ten eerste zijn er geen noemenswaardige kosten als u er eenmaal een hebt geïnstalleerd en laten draaien. Ook is zonne-energie hernieuwbaar; zonnepanelen werken op basis van een recht-toe-recht-aan zonlichtbron die dag na dag aan de zon wordt geleverd. Desalniettemin zijn de kosten van zonne-energie een aanzienlijke initiële uitgave.

Er zijn manieren om zonne-energie in ons leven te integreren op manieren die enigszins verborgen moeten blijven voor onoplettende ogen. Eén methode is bijvoorbeeld in straatnaamborden op zonne-energie. Gewoonlijk bestaan deze borden uit achterwaartse en zwart-wit foto’s. De foto weerkaatst op het wegdek en laadt de batterijen op die langer meegaan dan een standaard auto.

Als we tienduizenden van dergelijke zonneborden zouden hebben in een stad in het Verenigd Koninkrijk, zou het effect op het milieu enorm zijn. En dit zou in dezelfde buurten zijn waar veel van deze met borden versierde huizen zouden staan.

Zonnepanelen kunnen op een soortgelijke manier worden opgesteld: het net bestaat uit een reeks fotovoltaïsche panelen die met elkaar verbonden zijn, maar het is niet nodig om de eigenlijke zonnepanelen op het dak van uw huis te hebben. In plaats daarvan kunt u een optioneel zonnesysteem laten aanbrengen op de top van een kavel of op een schutting. Met behulp van een omvormer kunt u uw elektrische apparaten daadwerkelijk op zonne-energie laten werken. Uw huisramen zouden bijvoorbeeld een gelijkstroom (DC) lading van uw zonnepanelen kunnen ontvangen, terwijl een omvormer eronder de zonne-energie verandert in een 110 volt wisselstroom die kan worden gebruikt om het hoofdstroombedrijf in uw omgeving te laten werken.

Een zonne-energiesysteem is een goede manier om die stijgende energiekosten tegen te gaan. Zonne-energie maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, heeft geen bijproducten en vereist geen elektriciteit, maar is gratis. En zonne-energie is nu al een haalbare optie, zelfs voor mensen die niet in landelijke gebieden wonen.

Een zonnepaneel betaalt zich alleen terug bij laag en intermitterend gebruik. Het opzetten van uw zonne-energiesysteem zal zich echter op den duur zeker terugbetalen. En u zult veel besparingen realiseren, die u in het begin echter blut kunnen maken.

Het opzetten van een zonne-energiesysteem voor woningen is waarschijnlijk een verstandige beslissing; in feite zal elk geïnstalleerd zonne-energiesysteem tot 40 jaar werken. Zonnepanelen kunnen langer meegaan als ze goed worden onderhouden en kunnen een levensduur hebben van meer dan een kwart eeuw.

Dus als u twijfelt aan de wijsheid van het krijgen van jezelf een zonne-energie-systeem, moet je denken met je hoofd. Het is niet zo dat je een hippie moet zijn om het te doen, de zonne-energie oplossingen zijn nu gemakkelijker verkrijgbaar dan ooit, en de zonne-energie systemen zijn een goede investering voor iedereen die geïnteresseerd is in het redden van het milieu.

Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron en zal elke dag beschikbaar zijn voor degenen die het zich kunnen veroorloven. Op dit moment is zonne-energie niet alleen een handige oplossing, maar ook een financiële investering die zichzelf snel terugbetaalt. U zult zich beter voelen, wetende dat u een goede beslissing hebt genomen door in uw eigen huis te investeren. Maar hoe vreemd het ook mag lijken, u zult toch de weg naar energieonafhankelijkheid voelen en weten dat de toekomst in uw eigen handen ligt.