LED Verlichting

Led verlichting

 

LED-verlichting, kort voor Light Emitting Diode, is een apparaat in vaste toestand dat elektriciteit omzet in licht, zonder gloeidraad, zonder warmte en zonder neon. LED-licht wordt geproduceerd door de epoxy die in een plastic paneel is gehangen. Binnen de module is er een halfgeleiderkamer waar de epoxy wordt afgezet. Voor de doorgang van elektriciteit vervult de epoxy de rol van een weerstand, in plaats van vlammen of elektrische energie, wat resulteert in een hoog rendement en een betrouwbaarheid tot ongeveer 80%.

Het belangrijkste voordeel van LED-verlichting ten opzichte van gloeilamplicht is dat het bijna geen warmte afgeeft, waardoor het een ideale keuze wordt voor gesloten of ongeventileerde ruimtes zoals magazijnen, fabrieken enz. De lage hoeveelheid uitgestraald licht kan ook een probleem zijn voor grote gebieden, aangezien het licht wordt gereflecteerd door lichtbronnen. De meeste LED-lampen worden geleverd met een dimmer voor effectieve controle van het licht. De LED lichtbronnen produceren zeer kleine hoeveelheden warmte.

De eerste lichtbron met de toepassing van LED werd gevonden in 1960, en sindsdien is de ontwikkeling van de technologie enorm gevorderd, wat heeft geleid tot de creatie van talrijke soorten LED-lampen. Ook het fabricageproces van licht is veranderd. Industriële LED-verlichting is zeer efficiënt en duurzaam, is milieuvriendelijk en kan fluorescentielampen veilig vervangen. Daartegenover staat een hogere prijs. De investering is echter de moeite waard en het verkrijgen van een leven lang van effectieve energiebesparende resultaten zal op de lange termijn meer rendabel zijn.

LED-lichtbron moet zich kunnen mengen met zonne-energie, het resulterende effect zal verrassend effectief zijn. Er zijn veel commerciële oplossingen, maar deze zijn duur. Industriële LED verlichting is de meest kosteneffectieve keuze op de markt van vandaag. De gebruikte technologie biedt een zeer nette oplossing in tal van situaties, vooral voor uw industriële behoeften.

Lees meer:

Led spots

Led strips