Hoe word je een vastgoedmakelaar?

Makelaar Rijswijk

Makelaars in onroerend goed kunnen een zeer gespecialiseerde groep zijn, die zich allemaal moeten houden aan de regels en voorschriften die zij stellen. Makelaars in onroerend goed verschillen in elk geval sterk wat betreft bekwaamheid, standaard van dienstverlening, vergunningsvereisten en vereisten voor permanente educatie. Bovendien kunnen er beroepsorganisaties zijn die eisen stellen aan hun leden. De National Association of Estate Agents eist doorgaans van haar leden dat zij ten minste een bachelordiploma in het bedrijfsleven of een nauw verwant gebied hebben, of in sommige gevallen een makelaars- of onroerend goede xecto, om hun lidmaatschap te behouden. Sommige andere groepen vereisen ook opleiding, maar hebben geen uitgebreide gepubliceerde criteria.

atieve staat van de makelaar Een makelaar moet niet alleen wettelijk geregistreerd zijn, maar moet ook de vereiste kwalificaties hebben en slagen voor alle praktijkexamens om in aanmerking te komen om lid te worden van een makelaarskantoor. Om in aanmerking te komen moet hij een hoge achting hebben voor waarheid, integriteit, en perfectie van prestaties, en hij moet zelfbeheersing hebben, goede organisatorische vaardigheden, en een vermogen om op een ontspannen manier te werken met mensen uit alle lagen van de bevolking. Bij reizen door het hele land zal hij waarschijnlijk willen werken met een makelaar met een goede staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid. Om makelaar te worden moet men ten minste 18 jaar oud zijn, in het bezit zijn van een diploma van de middelbare school of een gelijkwaardig diploma, en slagen voor het schriftelijk examen, of tenzij hij arts is, moet hij ten minste 21 jaar oud zijn.

Procedure van een vastgoedmakelaar De activiteit van een vastgoedmakelaar is gelaagd: hij treedt op als beheerder van het onroerend goed, d.w.z. hij moet het papierwerk in orde brengen, de overdracht uitvoeren, onderhandelen over de verkoop en ervoor zorgen dat de verkoper over de nodige documenten beschikt om te worden geregistreerd, en dat de verkoop efficiƫnt wordt afgerond tegen de beste prijs en de beste voorwaarden. Makelaars moeten in staat zijn de waarde van een onroerend goed te schatten, ervoor te zorgen dat het wordt geregistreerd en namens de verkoper te onderhandelen wanneer de transactie op het punt staat te worden gesloten. Bovendien moet hij ervoor zorgen dat alle nodige verzekeringen zijn afgesloten.

Procedure van een vastgoedmakelaar bij de taxatie van een onroerend goed In de praktijk zal een taxatie van een onroerend goed waarschijnlijk deel uitmaken van de werkzaamheden van een makelaar. Om een realistische waardebepaling van een woning te kunnen geven, moet een makelaar de waarde van de betreffende woning zorgvuldig bepalen, en niet alleen de prijs waartegen het te koop wordt aangeboden. Niet alleen kan de makelaar het onroerend goed zelf laten taxeren, dat is misschien wel de meest rendabele manier, maar hij kan ook erkende taxateurs raadplegen

Beoordeling van de markt Een makelaar is verplicht een realistische taxatie van een onroerend goed te geven, en moet ook alle noodzakelijke financiƫle informatie nauwkeurig vermelden. Om betrouwbaarheid te bereiken moet de makelaar een accuraat beeld hebben van de vastgoedmarkt waarin hij opereert. Zij moeten de beste recente verkoopprijzen van soortgelijke eigenschappen op de markt en die waarvoor zij een vergunning hebben om te verkopen.