Hoe kiest u het juiste zwembad?

Zwembad installateur

Een van de mogelijke uitdagingen waar mensen voor komen te staan is het “afsnijden van bochten” als het gaat om het ontwerp en de efficiëntie en het is dit waar de zwembadinstallateur om de hoek komt kijken. Als er niet te veel vraag is, kan hij van de leveranciers vrij goede kortingen krijgen en dit kan geld besparen op de totale installatiekosten van een eenheid.

Een van de dingen die je moet weten is dat de prijzen enorm variëren, en ze kunnen soms gebaseerd zijn op hoeveel werk je bereid bent te doen en hoe goed een deal je krijgt, meestal allemaal onder de tafel en uitgehamerd tussen jou en de zwembadmonteur. De fabrikant zal een standaard leverancier hebben en de zwembadmonteur zal zijn eigen afspraken maken, maar zolang hij gekwalificeerd is en weet wat er gedaan moet worden, zou dit geen probleem moeten zijn.

Bovendien moet u weten dat de verschillende soorten zwembad omvatten verschillende stijlen en soorten apparatuur, en je zult moeten bereid zijn om een aantal beslissingen te nemen. Ook, wat voor soort zwembadverwarming je zult moeten beslissen over, en als je hebt gekozen voor een verwarmer doen een aantal overwegingen moeten worden genomen voor een verwarmer en ze zijn meestal vrij duur zowel te kopen en te laten installeren.

Bij onze eerste installatie installeerden we een Romeins zwembad en we vroegen de bouwer om het volledige, overdekte zwembad te komen doen en ook het buitenbad, waar we de diepte en de grootte van het zwembad opgemeten hebben. Het zou voor ons verstandig zijn geweest zijn geloofsbrieven op te vragen, maar aangezien het slechts verwijzingen van de bouwers waren, dachten wij er niet aan om daarnaar te vragen, wij gebruikten gewoon het telefoonboek en deden onderzoek.

Slim genoeg hadden we apart enkele bouwvakkers gevonden om mee samen te werken en op vakantie te gaan, en ook door namen te verzamelen van vrienden en familie, maar we dachten niet dat we in staat zouden zijn bouwvakkers te vinden die in ons woongebied werkten. Omdat we er vertrouwen in hadden dat we de juiste vakman zouden kunnen vinden, hebben we bouwvakkers ontmoet en gesproken in de recreatiecentra.

Veel van onze vrienden in de omgeving zouden dezelfde bouwers hebben gebruikt, omdat zij hen alleen in de buurt van hun huis gebruikten, en om in de omgeving te werken, dan in de stad zelf, waar zij een grotere en veel concurrerender markt hadden. Wij waren verrast te vernemen dat een behoorlijk aantal van hen een bouwer in onze omgeving kende die zeer goed is, evenals anderen die dezelfde winkel van zwembadleveranciers bezochten als wij, omdat zij een vaste klant waren en misschien ideeën of foto’s hadden gezien van zwembaden die hij had geïnstalleerd.

We vroegen meer bouwers om te komen en een gratis consultatie te doen, de kosten te schatten, de kosten stabiel te houden en vervolgens ons beoordelingsproces uit te voeren. Door onze ontmoetingen in de winkel van de zwembadleverancier hebben we de juiste beslissing genomen door het veld te verkleinen tot twee, en hebben we een contract gesloten. Na het vergelijken van prijzen en kosten hebben we de zwembadleverancier die halverwege had kunnen zijn met de bouw, gecontroleerd.

Terugkijkend kan ik zeggen dat hoewel de twee zwembadbouwers op tijd kwamen en hun schone kleren aanhielden, hun klant uiteindelijk toch voor de budgetbouwer koos. Conservatief gezien zou ik zeggen dat het misschien een stuk goedkoper lijkt om het project te starten, maar naarmate de tijd verstreek begonnen we te ontdekken dat we niet de vaardigheden en kennis hadden om het project binnen het budget tot een goed einde te brengen, dus het is echt een investering die ons een goed rendement zal opleveren als we nog steeds in het pand wonen. Het is de beste investering die ik ooit heb gedaan.