Hoe kies je de juiste meester?

Meubelstoffeerderij Vlaardingen

Stoffeerwerk vereist een zeer vaardige hand in vergelijking met andere soorten ambachten zoals schilderen en tekenen. Afgezien van het feit dat een meubelstoffeerder over voldoende kennis van stofferen moet beschikken, kan het ook nodig zijn een nieuwe vaardigheid of vak te leren. Een grootmeester met finesse in het afstemmen van stoffen en brand coupons kan uitstekende resultaten leveren op elk soort meubel.

Er zijn verschillende stijlen van stoffeerwerk:

1. Het mengproces: Mengen is een mengproces waarbij verschillende stoffen met elkaar worden vermengd om een stoffering te creëren. Een professionele vakman kan kiezen uit een groot aantal mengstijlen, afhankelijk van de eisen van het project. Als een bed bijvoorbeeld een hoofdbord heeft dat gestoffeerd moet worden en dat gemaakt is van leer, dan kan een leer/stof mix stoffering gebruikt worden. Voor alle soorten leder is een leder-/stofmix in dezelfde tint het beste alternatief. Een bekleding van een stof/stofmix is gemakkelijk te vormen zonder snijwerk, maar is ook niet zo duurzaam als gemengde bekledingen.

2. Het sorteren van de stoffen: Stoffering die gemengd is kan ingewikkeld zijn om te sorteren, terwijl degene die gemengd zijn gemakkelijker zijn. Soms moeten de gemengde stoffen echter worden vastgenaaid om ze met de originele te mengen. Het is ook noodzakelijk om de stoffen tijdens de bekledingsprocedures op elkaar af te stemmen.

3. Coördinatie van de verschillende weefsels: De drie stoffen moeten samen worden vervaardigd volgens de verhoudingen zoals die in het ontwerpplan zijn aangegeven, waarbij de natuurlijke vezels moeten worden gecombineerd met de synthetische stoffen door het gebruik van een speciale hairdrop of tackifier. Een goede hand kan er niet van worden weerhouden de betere drie combinaties te maken. Daarom moet het aantal combinaties in het oog worden gehouden.

4. Coördinatie van het stofferingsontwerp: Stoffering wordt vervaardigd door de combinatie van twee of meer stofferingsmaterialen. De professionele stoffeerder bepaalt de stijl door de nabijheid van het gebruikte natuurlijke en het synthetische materiaal. Het ontwerp van de bekledingsstof moet verenigbaar zijn met het ontwerp van de ligstoel. Het patroon van de bekleding, d.w.z. de ruggen en dorpels, moet zo worden ontworpen dat het de lijnen of rondingen van het meubel nauwlettend volgt.

Het stofferen van de meubelen is niet moeilijk op voorwaarde dat voldoende aandacht wordt besteed aan de gedetailleerde aandacht voor de keuze van de stoffen, evenals aan de coördinatie van de verschillende stoffen, de techniek die voor de stoffering wordt gebruikt, de grootte van de stoffering, de grootte van het monogram en het ontwerp van het stuk. Zodra de vakman de kleur en de stijl van het stofferingspatroon heeft bepaald, wordt het materiaal dat voor de stoffering zal worden gebruikt, van het patroon gehaald en, indien nodig, opgemeten en vervolgens op maat gesneden om het gestoffeerde meubel te construeren.

Er is een breed scala van gestoffeerde meubelen beschikbaar in de markt voor de consument. De keuze van het meubilair is afhankelijk van de keuze van de consument voor stijl, kleur en materiaal. De consument moet genoeg ruimte te laten voor de afmetingen en verhoudingen van het meubilair. In vergelijking met andere meubels beschikbaar, gestoffeerde degenen zijn goedkoop. Omdat ze lang duren, een stoffeerder ijdelheid hangt af van de kosten ook. Daarom veel mensen kiezen voor de gestoffeerde meubels als het is goedkoop en heeft een luxe uitstraling in vergelijking met andere meubels.

Lees meer

Vilt kunst

Waldorf poppen