Hoe een terras te bouwen

Sierbestrating Zuid Holland

 

Bouw een terras voor uw huis

De meeste terrassen worden meestal uit hout of bakstenen opgetrokken, maar ze kunnen ook worden gemaakt met een mengsel van bakstenen en hout. Vervolgens legt u een bestrating, hetzij rechtstreeks op zijn plaats, hetzij bovenop het hout/de bakstenen/het hout, nadat het beton is gestort, waarna u het laat uitharden. U kunt het daarna betegelen.

Als u een terras van volledig metselwerk gaat bouwen, moet u ervoor zorgen dat er aan de achterkant van uw gebouw een stevige, vochtvrije fundering is. Dit zal erosie van de bakstenen op termijn voorkomen. Het is echter mogelijk dat u niet voldoende versteviging of extra waterdichting krijgt als uw terras op een hoger niveau wordt gebouwd.

In plaats daarvan kunt u aan de buitenkant van de structuur een laag aarde, een laag bakstenen, andere stenen of beide aanbrengen, die een betere waterbestendige basis zal vormen, gevolgd door een laag decoratieve, sierbestrating. De meeste mensen vinden dat ze de kosten laag kunnen houden door het hele terras zelf te bouwen.

Stenen voor zijhekken

Als u mortel gaat gebruiken voor de aanleg van uw terras, hebt u mortel nodig die is gemaakt van een speciaal soort klei, hetzij als u voor de conventionele legmortel gaat, hetzij als u mortel op cementbasis gaat gebruiken. Natuursteenmortel is nog steeds goedkoper. Dit komt omdat het de traditionele betonmengsels in de afgelopen decennia heeft vervangen, omdat het zowel goedkoper als milieuvriendelijker is. Wanneer ze op de muren worden aangebracht, geven ze uw flagstone mortel een mooie afwerking en geven ze ook een mooi egaal oppervlak aan de muurmortel.

kan barsten en breken

Stenen bakstenen kunnen erg zwaar zijn. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw bouwwerk en uw bakstenen stevig zijn, anders loopt u het risico dat het instort of helemaal beschadigd raakt, en is uw hele investering waardeloos geworden. Het is verbazingwekkend, hoeveel asbest werd gebruikt in mortel het verleden, voordat we begonnen met het inademen van het. U moet ervan uitgaan dat de meeste bakstenen in uw huis van asbest zijn gemaakt.

Natuursteen mortel is een prima keuze om te gebruiken voor terrassen. Maar het is belangrijk dat u de afmetingen in gedachten houdt die u zult gebruiken wanneer u de mortel haalt, want het is altijd beter om het met iets kleinere bakstenen te doen dan met iets grotere bakstenen. Dit komt omdat een grotere baksteen de mortelvoegen meer zal openen dan een kleinere baksteen. Dit geeft u een rechter en gladder oppervlak om mee te werken. Dit is niet altijd het geval, en uw streek van het land is misschien niet hetzelfde, maar het is in het verleden een vrij gebruikelijke praktijk geweest.

Versnellen van het mengen

Het is geen pretje om met mortel te werken, maar je hebt geen andere keus. Het moeilijkste van tegelzetten is het werken met een mortelplan, omdat u dan de aanwijzingen goed kunt volgen. Een van de grootste nadelen van het werken met mortel in het algemeen is de neiging om het op meer dan één niveau uit te smeren, en eventuele fouten bij het gebruik van een mortelplan zullen zeer kostbaar worden. Eventuele fouten zullen niet zichtbaar zijn aan het oppervlak totdat de vloer is geïnstalleerd. Om dergelijke fouten tot een minimum te beperken, moet u mortel altijd mengen met water in een verhouding van 4, en niet met zuur. De procedure is als volgt:

1. Meng 1 deel water met 1 deel mortel

2. Hiermee voegt u water toe tot u een plasje krijgt. Blijf tijdens het mengen meer water toevoegen om ervoor te zorgen dat de consistentie van de mortel in de juiste verhouding is.

3. U moet de mortel volledig laten drogen voordat u de bewaarde plannen voor bepleistering gebruikt en gedurende lange perioden blijft zitten. De organisatie waar u de plannen heeft gekocht zou u moeten laten zien hoe u dit gemakkelijk kunt doen.

4. Een vlotter kan worden gebruikt om de mortel gelijkmatig over het oppervlak te verdelen.

Welke plaats je een drijver moet gebruiken:

Een vlotter is in feite een voertuig dat is uitgerust met een troffel of een borstel om mortel over het oppervlak uit te spreiden. Het controleert de mortel en voorkomt dat deze te snel aan het oppervlak droogt. Als hij te ver uit de adering uitsteekt, dan is dat hetzelfde als mortel over iets grotere oppervlakken uitsmeren dan verwacht.

 

LEES MEER :