Het kiezen van de juiste ramen voor uw huis?

Kozijn reparatie

houtskeletbouw: Houtskeletramen zijn een zeer duurzaam bouwmateriaal. Het is een goed materiaal en ziet er goed uit. Hout is van nature een goede isolator, en houten kozijnen hebben vaak een hogere R-waarde dan behandelde multiplex gevelbekleding of plaatbekleding. Houten kozijnen kunnen, net als andere houten kozijnen, worden geverfd om het uiterlijk te verfraaien.

Houten raamkozijnen hebben een hogere R-waarde dan gevelbekleding met dezelfde hoeveelheid externe isolatie. Houten kozijnen zijn gemakkelijk aan te passen, en kunnen opnieuw geverfd en gebeitst worden om tinten te creƫren en hun levensduur te verlengen. Veel mensen bouwen hun houten kozijnen ramen en terrasdeuren van hout omdat hout grote voordelen biedt met betrekking tot onderhoud. Bovendien is het gemakkelijk om een raam te kiezen dat het beste past bij het karakter van de bouwstijl. Een groot raam in vinyl zal minder duur zijn dan een raam in houtskeletbouw van dezelfde grootte, ook al zal het raam langer meegaan dan het houten raam, het zijn vreselijke isolatoren.

Aluminium kozijnen zijn het meest gebruikte materiaal voor ramen in de Verenigde Staten. Aluminium ramen staan bekend om hun stevigheid en veiligheid. Aluminium kozijnen zijn gemakkelijk te buigen, en breken niet, zelfs niet bij hevige wind. Aluminium ramen zijn de lichtste ramen. Ze zijn erg populair vanwege het installatiegemak. Aluminium is vrij goedkoop en verlaagt de verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk in vergelijking met houten kozijnen.

Houten frames: Hout is een zeer aantrekkelijk materiaal, en hout heeft een hogere R-waarde dan aluminium. Moderne houten ramen kunnen worden gecombineerd met vinyl ramen om licht binnen te laten met behoud van privacy en temperatuurregeling. Hout is een duurzaam materiaal, maar vereist regelmatig onderhoud, zoals beitsen, verven en vuurvaste afwerking zoals brandvertragende ommanteling (metaalfolie) voor extra bescherming en isolatie.

Er zijn veel goede opties in raammateriaal, waaronder: aluminium, vinyl en glasvezel of composietmaterialen. Met de verscheidenheid aan ramen die vandaag beschikbaar zijn, kan het kiezen van ramen voor uw huis een overweldigende en ontmoedigende taak zijn. U moet veel vragen stellen en complexe beslissingen nemen. Hier volgen enkele nuttige tips om u op weg te helpen bij de aankoop van ramen voor uw huis:

Het kiezen van de juiste ramen voor uw huis kan overweldigend zijn door de duizenden keuzes die er zijn. Neem echter de tijd om te onderzoeken wat er beschikbaar is, en kies de ramen die het beste bij uw huis en uw behoeften passen. Als u ramen wilt die vele jaren meegaan in plaats van slechts een jaar of twee, zoek dan naar ramen die goed gemaakt zijn. Kwaliteits ramen zijn een solide investering. Voor de meeste mensen zijn glasvezel ramen de beste keuze voor hun huis. Hoewel houten ramen mooi zijn, kan glasvezel in uw omgeving een betere keuze zijn vanwege de kosten van hout. Praat met veel professionals in de omgeving voordat u een definitieve beslissing neemt.

Vinyl ramen – Deze zijn tegenwoordig de meest gebruikte raamkeuze in de meeste woningbouwprojecten. Ze zijn betaalbaar en bijna onderhoudsvrij. Ze hebben echter niet zo’n groot kleurenspectrum en hebben uiteindelijk een erg gelige tint. Glasvezel ramen worden steeds populairder omdat ze kunnen worden geleverd met volledige tinten in vergelijking met vinyl die niet kunnen. Glasvezel ramen kunnen geschilderd worden.

Houten ramen – Houten ramen kunnen in sommige gevallen duurder zijn, maar ze zien er geweldig uit en gaan langer mee. Er zijn veel verschillende scheurpatronen, vervaging en watervlekken opties in vergelijking met de vinyl ramen. Houten ramen (gevorderd bevelsiding met houten frames) zijn gevoelig voor splijten vaker dan andere materialen.

Aluminium ramen – Deze zijn zeer duurzaam, en worden meestal aangeboden met een beperkte levenslange garantie. Ze zijn ook zeer esthetisch aantrekkelijk doordat de kleur van het frame door het glas zichtbaar is. Aluminium ramen met een kiepsysteem dat in de lengte van het raam op en neer kan bewegen, maken het schoonmaken van het kozijn aan de binnenkant van de ramen een geweldige optie.