Een houten vloer overspuiten

Vloer schuren Eindhoven

Eerst maken we de vloer grondig schoon. Dit is een zeer belangrijke stap omdat vuil, viezigheid en stof ervoor kunnen zorgen dat de vloer er slecht uitziet en in slechte staat verkeert. Dit is waarschijnlijk het meest tijdrovende deel van het werk. We wassen de vloer met een alkalische oplossing om het vuil te verwijderen. Vervolgens zetten we de houten vloer in de grondverf en beginnen we met schuren.

Als we beginnen te schuren, gebruiken we een schuurpapiertje met korrel 500 om een klein stukje van de vloerafwerking te schuren. Dit vertelt ons hoeveel we moeten afschuren. Als het vloer schuren klaar is gaan we over op korrel 1500 zodat we het hout glad kunnen maken en zo glad mogelijk kunnen laten aanvoelen. Dit is ook het proces voor het overspuiten van de vloer. Zodra we klaar zijn met de korrel 1500, gaat er een beetje bij de emmer en gaan we heel dun naar beneden. Nu schuren we op een kustverkeerspatroon met een korrel 100 met behulp van ons 1500-papier. Dit gaat tot op de nerf en kan zeer snel worden gedaan. De laatste stap is de beits. Afhankelijk van hoe licht de beits is die u wilt gebruiken zal ook de gebruikte kleur bepalen. Er is ook de optie van het gebruik van een vernis ook, maar hoe licht van een vernis uw houten vloer nodig heeft kan variƫren van hout tot hout. Dat is waarom beits is een ander ding om te overwegen.

Als u een diepere, meer satijnachtige beits wilt, kunt u een afwerking met een langere nerf gebruiken. Vocht in de houten vloer doet het hout opzwellen en barsten. Het is een kostbare fout

De volgende stap is het aanbrengen van de beits met een beitskwast of -spuit met een lichte laag water en een lichtgekleurde beits. Ook hier moet u het soort beits kiezen dat u voor uw houten vloer wilt. Door de beits na het aanbrengen te schuren met een korrel 1500 komen de natuurlijke kleuren van de houten vloer beter tot hun recht. De volgende stap is het afvegen van de overtollige beits met een kleefdoek of een licht vochtige stofdoek. Een kleefdoek zorgt ervoor dat de beits in het hout trekt. Zorg ervoor dat u stofdeeltjes van de vlek verwijdert wanneer u klaar bent. U kunt ook twee keer beitsen en een goede waslaag aanbrengen. Dit zal de beits concentreren op zijn plaats en dan kunt u een grondige wax reiniging doen met een goed product genaamd een goede auto polish winkel wax. Dan heeft u een mooie houten vloer waar u zich warm bij kunt voelen. Houten oppervlakken die niet in de was worden gezet gaan erg lang mee, maar als u de vloer mooi glanzend kunt houden met was, dan is dat wat u zult willen doen.