Aan de slag met tuinieren

Tuinontwerp Amersfoort

 

De Get Down With Gardening-filosofie is vooral te wijten aan de onbevredigende staat waarin tuinen werden achtergelaten om te verloederen. Beschouw een tuin als een goede maaltijd, de ideale tuin als chocolade. Een onverzorgde tuin zal peper missen, terwijl een goed onderhouden chocoladetuin vol zal zitten met de beste cacaobonen die alleen in de best gebrande chocoladereep te vinden zijn.

Tuinen hebben, net als keukens, vaak een motief zoals een parterre, klokkentoren, zonnewijzer, zwembad, porseleinen pot, bank, schommel of prieel, die een soort beweging in het landschap vertegenwoordigen. In de tuin wordt die beweging bereikt door het gebruik van gebogen, onnatuurlijke vormen, rechte bedden, rotsen, ravijnen en ritme in de grond.

Wanneer u voor het eerst nadenkt over tuinaanleg of tuinieren, flitst er plotseling een beeld van groen in uw gedachten op. Plotselinge, flitsende lichten van groen, vochtig gras, pampa’s, wilde bloemen, vergeet-me-nietjes, guldenroden en hyacinten. Als professionals in tuinonderhoud (PM’s) weten wij echter dat een goede tuinverzorging mogelijk is wanneer u zorgvuldig plant en uitzonderlijke onderhoudsproducten gebruikt.

De halve glimlach is een aanmoediging voor ons om door te gaan met onze speciale avonden uit. Het is nu voor de vogels. Het is niet zo eenvoudig om vogels uit uw tuin weg te jagen. U kunt proberen glimmende voorwerpen aan bomen en struiken in de buurt te hangen, mensenhaar te strooien, levend te gaan, slangen, kikkers, knoflook, mensenhaar en tijgerhaar van uw eigen huisdieren, regenlaarzen met sandalen, nep-uilen, kabouters, oles, liefdespotten en andere grappige voorwerpen.

Toch ontkomt u er niet aan dat sommige vogels dicht bij uw eigen huis leven; het kunnen schattige en nuttige buren zijn. Kippen zorgen voor vruchtbare eieren en legkippen voor vlees en eieren. Eekhoorns kunnen uw tuin schoon en bemest houden, en konijnen, wasberen en muizen kunnen uw bollen en struiken opgraven.

Aangezien het onwaarschijnlijk is dat u deze beestjes ’s nachts kunt tegenhouden, zult u wellicht dieren in uw domein moeten toelaten. Gazebo’ed gazebo’s zullen u een rustgevende schuilplaats geven in de nacht terwijl de insecten slapen. Vogelgaas zal bloemen beschermen tegen insecten’. Voederplaatsen gemaakt met boomstammen, afgevallen takken of afval zullen zich snel vullen met hongerige insecten en andere dieren. Deze beestjes zijn misschien lief bij de eerste voederbeurt, maar ze worden al snel rijk van het lekkere voedsel dat u ervoor opgaf.

Voor gevederde vrienden, zoals duiven, merels, spreeuwen en mussen, bouw je een tafel met vogelzaad. Spreeuwen zijn vooral goed in het vinden van wormen in hoopjes vuil. Ze eten graag van druivengelei en distels, maar keren uw schotel als onaantrekkelijk aan. Zorg ervoor dat u tijdens het eten dit voedsel diep in de grond rond uw struiken en groenten begraaft.

Vogels hebben water nodig in extreme zomerhitte, dus zet kleine blikjes gevuld met water in hun voederplaatsen. Zorg ervoor dat er geen water bij het vogelzaad komt. Duiven en duiven drinken uit dezelfde bronnen. U kunt vogels van water voorzien door een ruimte uit een ongebruikte brandkluis te breken, een gat in de grond te graven en een leiding van een nabijgelegen vogelbad naar de vogelzaadhoop te leiden. Vleermuizen zijn vooral dol op water.

Sterke zon kan een tuin in enkele uren uitdrogen, dus zorg ervoor dat uw planten dicht bij een functionerende structuur staan; een bakstenen terras of reling, bijvoorbeeld, voorkomt dat ze uitdrogen.

De ingredi├źnten van vogelzaadmengsels verschillen enigszins van streek tot streek, maar in wezen bestaan ze uit gedroogd fruit (van appels, kersen en peren tot sinaasappels, pruimen en ananas), zaden van granen, en gedroogde gemalen insecten. Als u vogels regelmatig vogelzaad ziet oprapen, dan weet u dat het mengsel hen aantrekt.

Als u een kunstmatig vogelvoederhuisje wilt maken, controleer dan bij uw plaatselijke kruidenier of zij een verscheidenheid aan vogelvoederhuisjes in voorraad hebben. Beter nog, controleer bij een vogelwinkel of bouwmarkt die vogelvoeders verkoopt welke soort ze in voorraad hebben. Als je eenmaal hebt besloten welke soort je wilt kopen, heb je een plastic bakje nodig, wat lijm en glitter, plus wat elektrische binders en stevig plastic gaas.

Lijm de onderdelen van het vogelhuisje vast met een lijmpistool. Als je geen lijmpistool hebt, kun je gesmolten was gebruiken. Neem een plastic doos en smeer de binnenkant in met wat lijm. Verspreid vervolgens wat glitter aan de buitenkant van het vogelvoederhuisje. Je dacht misschien dat de vogels de glitters niet zouden zien, maar dat doen ze wel als je ze het juiste formaat voederhuisje geeft. Als de vogels eenmaal naar hun voederplek gaan, controleer het voederhuisje dan om de paar keer en let op het aantal vogels en de tijd dat u het vogelzaad ververst.

 

LEES MEER :