10 Tips voor het schuren van de vloer

Vloer schuren

Een belangrijk onderdeel van elk schuurproject is planning. Het merendeel van de schuurongelukken wordt veroorzaakt door een slechte planning. Een verkeerde planning kan resulteren in gemiste schuurpapiervellen, gesmolten lijm en een hele hoop frustratie. Houd bij het plannen rekening met het volgende:

Teststops maken

Voor de beste resultaten moet u ervoor zorgen dat u maar in één richting schuurt. Als u bijvoorbeeld schuurpapier korrel 100 gebruikt, schuurt u in een richting van 180 graden. Als u echter in een andere richting schuurt, schuurt u in dezelfde richting als voorheen.

Om de richting van uw schuren te testen, maakt u een teststop. Bij een teststop schuurt u in één richting en stopt dan. Stop de schuurmachine en verander dan de richting van uw schuurmachine en ga verder met schuren. Op deze manier weet u zeker dat u in de juiste richting schuurt.

Houd de spijker bij.

Wanneer u vloeren schuurt, is het essentieel dat u de nagel in de gaten houdt. De spijker moet in het midden van het papier worden geplaatst en het papier moet in het midden van de schuurmachine liggen. Als u het papier aan de zijkant heeft, schuurt u het papier in plaats van de houten vloer.

Als u het papier verplaatst, moet u opnieuw beginnen omdat u net door het papier heen hebt geschuurd. Als u de ene kamer geschuurd hebt, neem dan dezelfde maten terug naar de andere kamer en doe hetzelfde. Zo bent u er zeker van dat u in beide kamers in dezelfde richting schuurt.

Conclusie.

Vloeren schuren is een taak die verre van gemakkelijk is. Maar, als het goed gedaan wordt, kan het een zeer lonende ervaring zijn. Met al het schuurpapier, stof en blaren kan het een uitdaging zijn om de klus te klaren. Maar met de juiste voorbereiding en techniek kan het succesvol gedaan worden.